Tort parfait

de Corinuta in Torturi, 31 Iul 2010 | 13064 vizualizari

 

Rece si buuun! Am luat reteta de pe blogul Laurei care imi place mult! http://savalaura.blogspot.com/2007/05/tort-parfait-in-trei-culori-aliza.html

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 lingurite cafea ness
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort parfait:

Se pune laptele la fiert.

Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca bine cu zaharul si cu faina pana devine o crema.

Se toarna laptele cald peste crema putin cate putin amestecand continuu. Dupa ce am incorporat tot laptele se pune crema la fiert pe foc mic, invartind continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Cand e gata se imparte in trei vase si se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca pana se intareste. La fel si albusurile se bat bine cu un praf de sare.

Intr-o canita se dizolva cafeaua cu putina apa. In alta cana se face la fel cu cacaua.

Dupa ce s-a racit crema, se pune in fiecare un pliculet de vanilie. Intr-una se adauga cafeaua dizolvata, iar in alta cacaua. Se amesteca bine, dupa care se impart frisca si albusurile in mod egal si se amesteca usor cu telul.

Se imbraca un castron in celofan, se pune prima crema de cacao si se da la congelator pana ingheata. Celelalte doua se pastreaza la frigider. Dupa vreo ora jumate-doua, se pune al doilea strat de vanilie si se da iar la congelator. Ultima se pune crema cu cafea. Se lasa la congelator peste noapte.

A doua zi se scufunda vasul in apa fierbinte cateva secunde, apoi se rastoarna pe o farfurie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort parfait" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Corinuta 1

03.08.2010, 23:48

Silvioara, te pup!

Corinuta 1

03.08.2010, 23:49

Ela, la fel si noua!

Corinuta 1

03.08.2010, 23:50

A ramas Gabitza fara cuvinte?Nu pot sa cred!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello